(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Švestkový koláč
Potřebné ingredience
1 kg švestek, 250 g polohrubé mouky, 200 g másla, 200 g hnědého cukru, 50 g mandlí, 3 vejce, 1 dcl mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Měkké máslo spojíme s cukrem, přidáme žloutky, mouku, mléko, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Propracujeme, přidáme vyšlehaný sníh, nasekané mandle a lehce promícháme.
Do vymazané zapékací formy nalijeme těsto, poklademe vypeckovanými švestkami a ještě posypeme hnědým cukrem. Dáme do rozpálené trouby na 180°C na 60 minut, poté vypneme a necháme ještě 15 minut dojít.
Pekla jsem ve skleněné hluboké zapékací formě, takže jsem měla koláč hezky vysoký. Když to dáte do něčeho mělčího, pečte to kratší dobu. Prostě až to bude krásně zlaté, tak vypnout!:-))
Do vymazané zapékací formy nalijeme těsto, poklademe vypeckovanými švestkami a ještě posypeme hnědým cukrem. Dáme do rozpálené trouby na 180°C na 60 minut, poté vypneme a necháme ještě 15 minut dojít.
Pekla jsem ve skleněné hluboké zapékací formě, takže jsem měla koláč hezky vysoký. Když to dáte do něčeho mělčího, pečte to kratší dobu. Prostě až to bude krásně zlaté, tak vypnout!:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé